Málnás - kókuszos szelet

Hozzávalók:


Tészta hozzávalói 25 x 38 cm-es tepsihez:
25 dkg liszt
12 dkg margarin
4 db tojássárgája
5 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 cs sütőpor
reszelt citromhéj
2 dl tej
csipet só


Töltelék hozzávalói:
60 dkg málna
4 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
10 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:


A puha margarint keverjük ki a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyesével adjuk hozzá a tojássárgákat. Mindegyik hozzáadása után keverjük alaposan össze.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és egy csipet sóval, majd szitáljuk hozzá a masszához. Ezután alaposan keverjük össze, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a tejet. Addig keverjük, hogy egy sima állagú masszát kapjunk.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát. Ezután egy spatulával egyenletesen simítsuk el a tepsiben.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig, hogy szép világos zsemleszínű legyen a tészta. (én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem)
Ameddig a tészta sül, készítsük el a tölteléket.
A málnát tegyük bele egy szűrőbe, és alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le.
A tojások fehérjét kezdjük el habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni kanalanként adjuk hozzá a porcukrot, és a vaníliás cukrot. Addig verjük, még egy közepesen kemény habot kapunk.
A közepesen kemény habhoz először óvatosan keverjük hozzá a kókuszreszeléket, majd az alaposan lecsepegtetett málnát.
Ezután a málnás-kókuszos habot kenjük rá az elősütött tészta tetejére, majd egyenletesen simítsuk el.
Helyezzük vissza a sütőbe, majd 30-35 perc alatt süssük a tetejét szép világos színűre.(én amikor visszahelyeztem a sütőbe, kicsit lejjebb vettem a hőfokot, hogy a hab szép lassan száradjon meg a tésztán)
A sütési idő leteltével kapcsoljuk ki a sütőt, majd résnyire nyissuk ki az ajtaját, és úgy hagyjuk langyosra hűlni a süteményt.
Ezután vegyük ki a sütőből, majd a tepsiben hűtsük ki egészen.