Mama féle meggyes pite

Hozzávalók:


5 tojás
35 dkg kristálycukor
38 dkg liszt
1 dl víz
1 dl olaj
csipetnyi só
1 sütőpor
Tetejére
1üveg meggy befőtt vagy friss meggy

Elkészítés:


Az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd amikor jó habos hozzáadjuk az olajat és a lisztet. A tojásos masszához hozzáadjuk a sütőporral és sóval elkevert lisztet és simára keverjük.
Sütőpapírral bélelt kb. 35x25 cm-es tepsibe öntjük a tésztát, és lisztel meghintett meggyet szórunk a tetejére.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük hogy kellően átsült e a sütink.

Trükkök, tippek, praktikák:


Anyukám nagy Ízőrzők rajongó, és abban a műsorban látta ennek a sütinek az elkészítését. Másnap már el is készítette, és azóta, ha valami gyors sütit szeretne készíteni ehhez a recepthez nyúl. Azóta én is gyakran készítem, mert valóban nagyon finom és gyorsan elkészül. Igazi házi, egyszerű sütemény, de éppen egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége.
Meggyel a legfinomabb, de bármilyen más gyümölccsel lehet készíteni. Természetesen ilyenkor befőttel készül, de nyáron a friss lédús meggyel készített süti semmi nem múlja felül.