MARLENKA Eta módra

Hozzávalók:


10 dkg vaj, 3 evőkanál méz, 300 g cukor felolvasztani.
1 kávéskanál ecet, 1 evőkanál szódabikarbóna
2 egész tojás,
700 g sima liszt, 3 evőkanál kakaó.

Krém:
250 g vaj, 1 süritett tej 400 gr (szalkó)
2 csg tejszines vaniliás puding 6 dl tej, 4 evőkanál kr.cukor

Elkészítés:


Egy fazékba 10dkg vaj 3evő k. méz,300g cukor felolvasztani.1 káv. kan. ecetet 1evő k.szóda b.b.-val összekeversz és a fazékba öntöd.Fel fog habosodni.Rögtön bele kavarsz 2 egész tojást állandóan kavarni kell .Leveszed a tűzről és ebbe a meleg masszába bele raksz 700g sima lisztet,3evő k.kakaóval összekeverve.Jól össze dolgozni és 6 részre osztani,sütő papiron sodortam ki és úgy raktam a plébe kissé meg lehet böködni.170 fokon5-7perc a sütés.KRÉM :250g vaj 1 szalkó (3 órát főzni )ha kihűlt a vajjal kikeverni.2 csomag tejszines vaniliás pudingot 6 dcl tejben 4evő k.cukorral megfőzni,ha kihűlt a vajas szalkóhoz keverni.A lapokat megkenni a krémmel,tetejéra krém megy ,arra pedig tetszés szerint kakaó,darált dió,piritott földi mogyoró,vagy a tészták levágott szélei lereszelve.