Medvehagymás-sonkás lepény

Hozzávalók:


2 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 40 dkg liszt, 1 teáskanál só, 2 evőkanál étolaj. A töltelékhez: 10 dkg medvehagyma, 3 evőkanál tejföl, 1 evőkanál étolaj, 30 dkg sonka, 1 lilahagyma, 20 dkg főtt kukorica, 30 dkg sajt, 2 evőkanál étolaj. A tetejére: 1 tojás, 1 púpos evőkanál tejföl, szezámmag.

Elkészítés:


Két deci vizet meglangyosítunk, kevés cukrot szórunk bele, és rámorzsoljuk az élesztőt. A lisztet tálba öntjük, adunk hozzá sót, két evőkanál étolajat és a felfutott élesztős vizet.
Alaposan kidagasztjuk, lisztezett deszkára borítjuk, ott két cipót alakítunk belőle. Letakarjuk, és addig kelesztjük, amíg előkészítjük a töltelékhez valókat.
Az összeaprított medvehagymát tejföllel és étolajjal kikeverjük. A sajtot és a sonkát lereszeljük, vagy apróra vágjuk. A hagymát szálasra aprítjuk. Egy tojást egy dl tejföllel elkeverünk.
A megkelt cipókat egyenként téglalap alakúra kisodorjuk, megkenjük medvehagymás krémmel, megszórjuk sonkával, lilahagymával, kukoricával, sajttal. Nagyon kevés, 1-2 evőkanál étolajat locsolunk rá. Ezekkel együtt feltekerjük, és a rudakat tojásos tejföllel átkenjük. Szezámmaggal megszórjuk, és öt centis darabokra felvágjuk.
Kizsírozott tepsibe helyezzük a lepényeket, majd előmelegített sütőbe tesszük, és ott szép színesre megsütjük.