Meggyes kevert sütemény

Hozzávalók:


6 tojás, 25 dkg porcukor, 1,5 dl étolaj, 1,5 dl langyos tej, 25 dkg liszt, 1 sütőpor, 5 dkg darabolt mandula, 1 üveg magozott meggy.

Elkészítés:


A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz cukrot teszünk, ezzel együtt habosra keverjük.
Lassan csurgatva hozzáadjuk az étolajat, majd a langyos tejet is. A lisztben elkeverjük a sütőport, és apránként a tojásos masszához vegyítjük.
A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan, nehogy összetörjön, a sütemény alaphoz adagoljuk.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, vagy kizsírozzuk-kilisztezzük, és beleborítjuk a kevertet. Tetejét gazdagon megrakjuk meggyszemekkel, és megszórjuk vágott mandulával.
Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.