Meggyes kocka

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához, 38 x 25 cm-es tepsihez
5 tojás
15 dkg cukor
12 dkg liszt
3 dkg kakaópor
2 kávéskanál sütőpor
5 evőkanál olaj
5 evőkanál víz
a krémhez:
2 csomag főzős vaníliás pudingpor
6 dl tej
6 evőkanál cukor
20 dkg puha vaj
a tetejére:
2 üveg magozott meggy befőtt

Elkészítés:


Robotgéppel habosra verjük az egész tojásokat a cukorral legalább 10 percen át. Ezután az edény oldalán belecsorgatjuk az olajat és a vizet is. Kézi habverővel óvatosan beleforgatjuk a kakaós, sütőporos lisztet, majd a tepsibe töltjük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütésmódban 12-15 perc alatt megsütjük, utána hagyjuk kihűlni. A krémhez 6 dl tejjel és a cukorral megfőzzük a pudingot a csomagoláson lévő leírás szerint, és időnként megkeverve kihűtjük. Habosra verjük a vajat, majd kanalanként hozzáadjuk a pudingot. A krémet a kihűlt tésztára kenjük, és az egészet hűtőbe tesszük. A gyümölcszselét elkészítjük a tasakon lévő utasítás szerint, majd langyosra hűtjük. A tésztát kirakjuk a meggyel, és óvatosan rámerjük a zselét. A süteményt visszatesszük a hűtőbe legalább 4-5 órára. Tálalás előtt vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.