Meggyes-pudingos pite

Hozzávalók:


45 dkg liszt,
fél cs. sütőpor,
fél mk. só,
12 dkg cukor,
1 cs. vaníliás cukor,
25 dkg rama,(Én zsírral készítem...abból elég 20dkg)
2 tojás,
1-2 ek. tejföl,(amennyit a tészta felvesz)
reszelt citromhéj
Töltelék:
7-8 dl meggylé,
5 ek. cukor,
2 cs. vanília puding,
fahéj (elhagyható),
70-80dkg magozott meggy(1kg is elbír....Én már ennyivel készítem

Elkészítés:


A töltelékkel kezdünk. A meggyléből, cukorból, fahéjból, pudingból jó sűrű krémet főzünk, hagyjuk kihűlni.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, rákenjük a pudingot, amibe előzőleg belekeverjük a magozott meggyet. Rátesszük a másik lapot villával megszurkáljuk.....és lassú tűzön(180fokon kb.30-40 perc alatt....sütőfüggő....) szép pirosra sütjük. Teljesen kihűtjük,mert csak úgy lehet szépen szeletelni.