Meggyes pudingos pite

Hozzávalók:


Tészta:
45 dkg liszt,
fél cs. sütőpor,
fél mk. só,
12 dkg cukor,
1 cs. vaníliás cukor,
25 dkg ráma,
2 tojás,
1 ek. tejföl,
reszelt citromhéj
Töltelék:
8 dl meggylé,
5 ek. cukor,
2 cs. vanília puding,
fahéj (elhagyható),
70-80dkg magozott meggy

Elkészítés:


A töltelékkel kezdünk. A meggyléből, cukorból, fahéjból, pudingból sűrű krémet főzünk, hagyjuk kihűlni.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, rákenjük a krémet, amibe előzőleg belekeverjük a magozott meggyet. Rátesszük a másik lapot és lassú tűzön(180fokon kb.30-40 perc alatt....sütőfüggő....) szép pirosra sütjük. Teljesen kihűtjük,mert csak úgy lehet szépen szeletelni! :) Porcukorral meghintve tálaljuk.