Őzgerinc

Hozzávalók:


Tészta:
6 tojássárgáját
40 dkg cukorral habosra keverünk, közben kanalanként hozzáadunk
1 dl étolajat
1 dl meleg vizet, majd
30 dkg lisztet
1 csomag sütőport és
a tojások felvert habját
rém:

20 dkg porcukrot
20 dkg margarint
4 evőkanál rumot habosra kikavarunk
4 dl tejet
1 csomag pudingporral (vanília vagy puncs)
1 evőkanál liszttel megfőzünk – ha kihűlt, összekavarjuk a margarinnal

Máz:
7 evőkanál kakaó
7 evőkanál cukor
4 evőkanál tej
10 dkg vaj – ezeket összemelegítjük és bekenjük a tésztát




Elkészítés:


A tésztát két részre osztjuk. Felét őzgerincformába öntjük, a tészta másik felébe pedig 2-2 evőkanál kakaót, étolajat, meleg vizet kavarunk, és egy másik formába öntjük. A fehér tészta lehet egy picivel több. Ha kisült, hidegen felszeleteljük, a sárga-barna tésztát felváltva krémmel töltjük. A süteményt ferdén szeleteljük!

Forrás: http://webcukraszda.hu/ozgerinc/