Paradicsomos krumplifőzelék

Hozzávalók:


6-7 szem krumpli, 1 teáskanál só, 2 evőkanál cukor, 1 evőkanál sertészsír, 1 púpos evőkanál liszt, 3 dl paradicsompüré, 40 dkg füstölt tarja.

Elkészítés:


A füstölt tarját megfőzzük, a főzővizét leszűrjük, és félretesszük.
A krumplit meghámozzuk, és vastagabb karikákra vágjuk. Ráöntjük a tarja főzővizének egy részét, és enyhén megsózva feltesszük a tűzre.
A zsírt egy kisebb lábasban felolvasztjuk, és összesütjük egy púpos evőkanál liszttel. Felhígítjuk paradicsompürével és kevés vízzel, és az egészet a megpuhult krumplira öntjük.
Összekeverjük, és cukorral ízesítjük.
A tarját vékony szeletekre vágva kínáljuk mellé.