Pávaszem

Hozzávalók:


30 dkg liszt, 1 dl langyos tej, 1 evőkanál cukor, 2,5 dkg élesztő, 15 dkg margarin, 3 tojás, fél kg magozott meggy, csipetnyi só, 15 dkg kókuszreszelék, 15 dkg porcukor, 5 evőkanál baracklekvár.

Elkészítés:


A cukros, langyos tejbe beletesszük az élesztőt, és kelni hagyjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd a tojások sárgájával és a felfutott élesztővel összeállítjuk a tésztát. Fél óráig letakarva pihentetjük.
Közben a fehérjékből kemény habot verünk. Beletesszük a porcukrot, és a kókuszreszelékkel is kikeverjük.
A meggy levét lecsepegtetjük.
A megkelt tésztát három részre vágjuk, és mindegyiket tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Megkenjük lekvárral, és mindkét hosszabbik oldalát egy sorban megrakjuk meggyel. A süteményt a közepe felé feltekerjük, de középen hagyunk egy két centis rést. Kizsírozott tepsibe emeljük, és az üres helyre kókuszhabot halmozunk.
Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük, a tepsiben hagyjuk kihűlni, utána szeleteljük.