Piskóta tortakarikában

Hozzávalók:


10 tojás, 10 evőkanál cukor, 10 evőkanál liszt, 1 csg sütőpor, vaniliáscukor másfél teáskanál, fél citrom kifacsart leve, 1 csipett só

Elkészítés:


10 tojast kette valasztottam a sargajat 10 evokanal cukorral feheredesig felvertem majd
beleszitaltam 10 evokanal lisztet es egy csomag sutoport ( en tettem bele kb egy masfel tk vanillia aromat es egy fel citrom kifacsart levet) utana 1 kis csipet soval felvertem a tojasfeherjeket es nagyon ovatosan beleforgattam ebbe a tojassargas lisztes masszaba. A tortaforma aljaba kivagtam egy kerek sutopapir format es beleontottem a masszat (a tortaforma meretet sajnos nemtudom de kb egy normal meretu piskota lesz belole nekem 3 lapot sikerult vagnom) Nagyon fontos hogy a suto legyen elomelegitve❗ utana betolom a piskotat es 20 percig nem nyitom ki a suto ajtajat kulonben osszeesik 20 perc utan tuprobat csinaltam kb. 170-175 fokon sutottem de nekem igy a kozepe kicsit nyers volt ezert meg bent hagytam egy 5 percet (legkeveres) es a sutoben is hagytam kihulni az ajtajat resnyire nyitva hagytam. En a kremet ugy keszitettem hogy hulalat felvertem kemeny habba egy tasak habfixalot is adtam hozza majd a 250g mascarponet osszekevertem malnaval egy tk vanillia aromaval kb fel citrom levevel es egy tabla olvasztott fehercsokival utana kanalaztam annyi hulalat hozza amennyi kellett nekem a toltelekhez en meg 6 db oreot is bele tordeltem de a nelkul is finom :) a kulseje is hulala tetejen olvasztott tej es et csoki :)