A kekszes alaphoz:
30 dkg darált keksz (háztartási)
4 evőkanál vaj
2 evőkanál Nutella
A krémhez:
60 dkg tehéntúró
2 dl habtejszín
1 tasak habfix
4 evőkanál porcukor
3 tasak vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
A tetejére:
40 dkg erdei gyümölcs (mirelit is jó)
10 dkg cukor
2 tasak zselatin
A kekszhez hozzákeverjük az olvasztott vajat és a Nutellát, majd egy kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk a masszát.
A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a citrom reszelt héját, a vaníliát és jól összekeverjük. A habot a habfixálóval kemény habbá felverjük, majd óvatosan a túrós krémbe forgatjuk.
A túrós krémet a kekszes alapra simítjuk.
A gyümölcsöket egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot és lassú tűzön főzni kezdjük. Amikor a cukor elolvadt és elkezd besűrűsödni a gyümölcspép, levesszük a tűzhelyről.
A zselatint a gyümölcspüré levében feloldjuk, jól összekeverjük és ha már langyosra hűlt, a túrós réteg tetejére simítjuk
Pár órára hűtőbe tesszük, hogy kellően megdermedjen, majd kínálhatjuk.