Szlovák szelet

Hozzávalók:


Barna tészta:

30 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 tojássárgája
10 dkg margarin
1 ek kakaó
4-5 ek tej
1 tk sütőpor

A margarint a liszttel elmorzsolni, majd hozzáadni a sütőport, a cukrot, a kakaót, a tojássárgáját és kanalanként a tejet. (lehet nem kell bele ennyi tej)
Gyors mozdulatokkal összegyúrni, (ne legyen se túl lágy, se túl kemény a tészta) majd ketté osztani a tésztát és két lapot sütni belőle.
Egész vékonyra kell kinyújtani, majd egy tepsi hátulján, melyet előtte zsírral meg kell kenni és liszttel meg kell szórni, külön sütni meg a két lapot. (pár perc alatt elkészül, nem szabad túlsütni, mert különben kemény marad a tészta)
Előmelegített sütőben, közepes lángon világos színűre sütni. (én légkeverésnél, 150 fokon, pár percig sütöttem)
A lapokat teljesen kihűteni töltés előtt!!!!

Elkészítés:


Sárga tészta:

3 db tojás
3 ek porcukor
3 ek liszt
1 tk sütőpor

A tojások sárgáját habosra keverni a porcukorral.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verni.
Ezután a habosra kevert tojássárgájára rákanalazni a kemény habbá vert fehérjét és rászitálni a sütőporos lisztet, majd óvatosan összekeverni.
Akkora lapot sütni belőle, mint a barna lapok.(én ugyanazt a tepsit szoktam kizsírozni, kilisztezni és abba önteni a masszát)
Előmelegített sütőben, közepes lángon készre sütni. (mivel vékony a tészta, így pár perc sütés elég neki)

Krém:
6 ek liszt
3,5 dl tej
2 cs vaníliás cukor
25 dkg margarin
25 dkg porcukor

A lisztet egy kevés tejjel simára keverni.
A maradék tejet a vaníliás cukorral feltenni forrni, majd állandó keverés mellett hozzáönteni a lisztes keveréket. Jó sűrűre főzni, majd teljesen kihűteni.
A porcukrot a margarinnal jól kikeverni, majd hozzáadni a kihűlt pépet és simára keverni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Összeállítás:

Az alsó lapnak barna tésztát tenni, majd rákenni a fele mennyiségű krémet.
Tetejére helyezni a sárga piskótalapot és rákenni a maradék krémet.
Erre a rétegre ráhelyezni a barna lapot.
Egy tábla tortabevonó csokoládét felolvasztani, majd bevonni vele a süteményt.
Pár óráig pihentetni, hogy a lapok kellően megpuhuljanak és a csokoládé megdermedjen a tetején. Legjobb előző nap megsütni.
Tálalás előtt ízlés szerint felszeletelni.