Tiroli gesztenyés szelet

Hozzávalók:


A tésztához:
8 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
2 tk rumaroma
1 csipet só
3 db tojás
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg csokoládé közepes darabokra vágva
8 dkg finomliszt
1 cs. sütőpor

A krémhez:
300 ml hideg cukrászhab (meggle vagy hulala)
5 dkg porcukor
2 evőkanál cukrozott kakaópor
25 dkg gesztenyemassza
1 cs. habfixáló
2 ek rumaroma
A díszítéshez:
5 dkg csokireszelék
1 dl cukrászhab
10 dkg kandírozott meggy szemek

Elkészítés:


A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét 5 dkg porcukorral kemény habbá verjük.
A puha margarint az 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, a tojások sárgájával, az aromával és a sóval habosra keverjük. Ezután hozzákeverjük a kiengedett gesztenyemasszát.
A lisztet a sütőporral elvegyítjük, és a masszához keverjük.
A cukros tojás habot egy fakanállal óvatosan, több részletben hozzá keverjük, végül beleforgatjuk a csoki darabkákat is.
A tepsit szilikonos sütőpapírral béleljük, belesimítjuk a tésztamasszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a tejszínt a cukorral, a rumaromával, a kakaóporral kemény habbá verjük. Az áttört gesztenyemasszával és a habfixálóval tovább keverjük.
A krémet a kihűlt piskótalapra rákenjük, a tetejét csokireszelékkel megszórjuk.
Az 1 dl tejszínt keményre verjük, habzsákból kis habrózsákat nyomunk a tetejére és meggy szemekkel díszítjük.
Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


(20×30 cm-es tepsihez)