Töltött tarja rántva

Hozzávalók:


egy kis fej vöröshagyma, 50 dkg zsír, egy csokor petrezselyem zöldje, 25 dkg kenőmájas, 3 főtt tojás, 6 nyers tojás, 2 karéj kenyér, 1 teáskanál őrölt bors, 1 teáskanál őrölt kömény, 20 dkg zsemlemorzsa, négy nagy szelet tarja, só, 15 dkg liszt. A vitaminsalátához: 2 sárgarépa, 2 cékla, 2 alma, 2 teáskanál méz.

Elkészítés:


Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsírban puhára pároljuk. A petrezselymet felvágjuk, és a tűzről félrehúzott, langyos hagymás zsírba keverjük. A kenőmájast, a felkockázott főtt tojásokat, a vízben megáztatott, kinyomott kenyeret összekeverjük két nyers tojással, és a hagymás-petrezselymes zsírral. Borssal és köménnyel fűszerezzük. Ha túl lágynak érezzük, néhány evőkanál zsemlemorzsát adhatunk még hozzá.
A hússzeleteket alaposan kiklopfoljuk, besózzuk, és a közepükre tölteléket halmozunk. Feltekerjük, és kizsírozott tepsibe helyezzük. Alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Ezután kivesszük, és kicsit hűlni hagyjuk. Lisztbe, felvert tojásba, és zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró zsírban kirántjuk.
Vitaminsalátát készítünk hozzá. A nyers sárgarépát és céklát megtisztítjuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Apróra kockázott almát, és kevés mézet keverünk bele.
A töltött tarját kisütés után kicsit hűlni hagyjuk, utána szépen lehet szeletelni. Vitaminsalátát, esetleg burgonyapürét is kínálhatunk hozzá.