Tojásos rakott csirkemáj

Hozzávalók:


25 dkg csirkemáj
8 db tojás
1 kisebb darab vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál étolaj
1 teáskanálnyi petrezselyemzöldje összevágva
1 teáskanál só
csipett őrölt köménymag

Elkészítés:


A csirkemájat miután megtisztítottuk, nagyobb kockákra vágjuk és kb. 8-10 percig főzzük sós
vízben. Majd a vizet leöntjük róla, s kihűtjük.

Amíg fő a máj, addig 4 db tojást megfőzünk, majd megtisztítjuk, lemossuk, s darabonként
kb. 8 felé összevágjuk, tehát nem kell túl apróra kockázni.
A vöröshagymát apróra összevágjuk, a fokhagymát pedig fokhagymanyomón összetörjük,
s pici olajon együtt megdinszteljük kicsi sóval, mert akkor nem ég le.
A 4 db nyers tojást villával összekeverjük, majd megsózzuk, őrölt köménymagot szórunk rá,
s beleszórjuk az apróra összekockázott petrezselyemzöldjét is.

Összekeverjük a kihűlt csirkemájat a főtt-tojással, amit megsózunk. Ezután rászórjuk a
fűszeres nyers tojást, összekeverjük, s egy kicsi tepsibe rakjuk, amit előzőleg kiolajoztunk.
Az én kicsi tepsim 20x20 cm-es. De lehet még kisebbe rakni, vagy kisebb lábosba, akkor
magasabb lesz, talán jobban néz ki.
Előmelegített sütőben gáztepsi 3-as fokozatán sütöttem 30-35 percig, félidőben megfor-
dítottam, hogy a tepsi belső része legyen kívül, így egyformán átsül minden oldala.

Szerintem melegen és hidegen is ehető. Tálalhatunk mellé sült-, vagy törtkrumplit, én
most csak salátát ettem hozzá.