Vajdasági sós

Hozzávalók:


80 dkg liszt ,1 dl napraforgó olaj , 5 dl tej , 1 ek cukor ,5 dkg élesztő !
Össze állítjuk a tésztát ,jól kidolgozzuk!

Töltelék !
25 dkg lágy ráma melyet habosra keverünk 3 tojássárgájával és egy evőkanál sóval !
A tésztát nem kell keleszteni !

Elkészítés:


Négy felé osztjuk a ki dolgozott tésztát és a tölteléket !
Kinyújtjuk , rákenjük a tölteléket én szoktam reszelni rá sajtot. Feltekerjük mint a bejglit 2 cm szeletekre vágjuk ,megkenjük tojással és megszórjuk reszeltsajttal ! Sütőpapírral bélelt tepsibe sütöm , mikor kész hagyom a tepsiben hűlni mert a margarin ki olvad de vissza is szívja :) Gáz sütőm van , végig nagy lángon sütöttem