Zöldparadicsomos savanyúság

Hozzávalók:


5kg zöld paradicsom
1kg hagyma (én most a lilát vásztottam), só kb 3dkg.
3liter víz+1liter ecet+cukor ízlés szerint. A mama 10dkg írt,de az nagyon savanyú. Én tettem bele vagy 25-30dkg t.

Elkészítés:




Felkarikázzuk a paradicsomot és a hagymát kb fél cm sre. Besózzuk és állni hagyjuk 24órán át. Másnap elkészítjük a levet. 3liter víz+1liter ecet+cukor ízlés szerint. A mama 10dkg írt,de az nagyon savanyú. Én tettem bele vagy 25-30dkg t. Megkostólva jó lett.
Felforraljuk, majd beletesszük a paradicsomot. Nem kicsavarva,de a lé nélkül. Újból felforraljuk, majd üvegekbe tesszük,rákanalazva a levet. Hagyjuk kihűlni, feleresszük lével még, rátesszük a tetőt, és mehet a spejzba.