1,5 kg csont nélküli karaj egyben
20 dkg szeletelt bacon szalonna
20 dkg trappista sajt
1 szál kolbász
1 lilahagyma
Pác:
4 evőkanál olíva olaj
5 dkg olvasztott vaj
1 cs magyaros sültek fűszerkeverék
1 csipetnyi őrölt bors
1/2 tk Erős Pista
1.A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon.
2.Az olajból, az olvasztott vajból, és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket, becsavarjuk alufóliába, légmentesen lezárjuk és éjszakára a hűtőbe tesszük érlelődni.
3.Másnap a zsebecskékbe vastagabbra szelt sajtot, bacon szalonnát, kolbász karikákat és lilahagyma szeleteket rakosgatunk, a végeit hústűvel összetűzzük, majd olyan tűzálló tálba tesszük, amelyiknek teteje is van, aláöntünk 2 dl vizet.
4.Hideg sütőbe tesszük és kb 2 óra hosszat sütjük . Mikor a hús puha, levesszük a tetejét és pirosra sütjük.
6.A húst ferdén szeletelve, a saját szaftjával meglocsolva, krumplipürével tálaljuk.