Zsebes karaj

Hozzávalók:


1,5 kg csont nélküli karaj egyben
20 dkg szeletelt bacon szalonna
20 dkg trappista sajt
1 szál kolbász
1 lilahagyma

Pác:
4 evőkanál olíva olaj
5 dkg olvasztott vaj
1 cs magyaros sültek fűszerkeverék
1 csipetnyi őrölt bors
1/2 tk Erős Pista

Elkészítés:


1.A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon.

2.Az olajból, az olvasztott vajból, és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket, becsavarjuk alufóliába, légmentesen lezárjuk és éjszakára a hűtőbe tesszük érlelődni.

3.Másnap a zsebecskékbe vastagabbra szelt sajtot, bacon szalonnát, kolbász karikákat és lilahagyma szeleteket rakosgatunk, a végeit hústűvel összetűzzük, majd olyan tűzálló tálba tesszük, amelyiknek teteje is van, aláöntünk 2 dl vizet.

4.Hideg sütőbe tesszük és kb 2 óra hosszat sütjük . Mikor a hús puha, levesszük a tetejét és pirosra sütjük.

6.A húst ferdén szeletelve, a saját szaftjával meglocsolva, krumplipürével tálaljuk.