Zsemlegombóc

Hozzávalók:


4-5 közepes méretű, szikkadt zsömle
4 tojás
4 dl tej
1 csokor friss petrezselyem
35 dkg liszt
só, frissen őrölt bors

Elkészítés:



A zsemléket darabold egységes méretű - 1x1 centiméteres - kockákra, majd forró sütőben pirítsd át őket, ezt megteheted serpenyőben is a tűzhelyen, de jobban jársz a sütővel. Amíg pirulnak, a tojásokat keverd habosra a tejjel és egy kis sóval, majd keverd csomómentesre a liszttel.
Ha mindez megvan, a petrezselymet darabold fel, és szórd a masszához, majd szórd utána a zsemlekockákat is, tekerj bele némi borsot, dolgozd össze jól az egészet, majd hagyd pihenni 15-20 percet.
Egy közepes lábasban forralj vizet némi só társaságában, majd a masszából gyúrj egységes méretű gombócokat, és tedd a vízbe őket. Kis lángon fortyogó vízben nyolc-tíz perc alatt készre főnek.