Zserbó szelet II.

Hozzávalók:


65 dkg liszt, 35 dkg vaj, 10 dkg kristálycukor, 2 tojássárgája, fél csomag sütőpor, és 2 dkg élesztő.

Elkészítés:


Az élesztőt, pici tejben felfuttatom/. Annyi tej, amit a tészta felvesz.
Összegyúrom, és 4 felé osztom. kb: 1 órára, vagy másfél órára a hűtőbe teszem.
Töltelék: kb. 50 dkg darált dió, 50 dkg sárga barack lekvár. De én csináltam mát több fajta lekvárral. Kinek milyen van. /szerintem picit savanykás lekvár legyen,/ és 25-30 dkg kristálycukor.
Én összekeverem a lekvárt, a darált diót, és a cukrot.A lekvárt mindig megmelegítem, mert úgy könnyű kenni. Összeállítom a lapokat, és kb. 180 fokon sütni.
Teteje: 20-25 dkg cukor 3, evőkanál kakaó, 4-5 evőkanál víz, és 1 csipet vaj.