Zserbó

Hozzávalók:


Tészta:
50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 1 tojás sárgája, 1 kk szodabikarbóna,
1 dkg élesztő, 1 cs vanilíás cukor, 10 dkg porcukor, 2 ek tejföl, 0,5 dl tej!

Töltelék:
Én szemre és érzésre tettem, de azért az adagok:
25dkg dió, 20 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 40 dkg lekvár, 2 ek rum!

Máz:15 dkg étcsoki,10 dkg margarin!

Elkészítés:


Lisztet és a margarint összemorzsoljuk, utána az élesztős tejet, szódabikarbóna, porcukor, vaníliáscukor, tejföl, tojássárga:
Összedolgozzuk, 3 részre osztjuk, kinyújtjuk, töltjük a lapokat!
Előmelegített sütő,200 fok.30 perc sütés!
Aztán rá a csokimáz!