menu

Családireceptkönyv.hu

Almás kalács


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt, 2,5-3 dl langyos tej, 2,5 dkg friss élesztő, 7 dkg porcukor + kevés az élesztőhöz, 8 dkg olvasztott vaj, 2 tojássárgája, csipetnyi só

tetejére: 1 tojás

töltelék: 1,2 kg alma, 5-10 dkg cukor, 1 kk fahéj, kevés szegfűszeg, 2 ek fehérbor, 1 ek citromlé, 1/2 citrom reszelt héja, 8 dkg durvára darált dió, 1 ek cukor

Elkészítés:


1. Az élesztőt 1 dl cukros tejben felfuttatjuk.

2. Közben kimérjük a lisztet, beletesszük a porcukrot és a sót.

3. Hozzáöntjük az élesztőt, 1,5 dl tejet, a vajat és a tojássárgákat, alaposan megdagasztjuk. Puha tésztát kell kapnunk, ha szükséges, öntsük még bele a maradék tejet.

4. Ha készen vagyunk, a tésztacipót lisztezzük be és takarjuk le, kelesszük meleg helyen, míg duplájára nem nő.

5. A töltelékhez az almákat meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk.

6. Lábosba tesszük, rászórjuk a fűszereket, aláöntjük a bort és a citromlevet, felforraljuk az almát (a leve nagyon finom, ne öntsük ki!) és nagyjából kihűtjük.

7. A megkelt tésztát kettévágjuk, egyenként 25x40 cm-es téglalappá nyújtjuk.

8. Megszórjuk a cukrozott darált dió felével és az almát elosztjuk a tetején.

9. Felcsavarjuk, mint a bejglit, és sütőlapra helyezzük úgy, hogy a hajtás az alján legyen.

10. Letakarva 25 percen át pihentetjük.

11. Villával megszurkáljuk, felvert tojással lekenjük.

12. Előmelegített 180 fokos, légkeveréses sütőben (vagy 200 fokos alsó-felső sütésen) 30-35 percig sütjük.

13. Sütőből kivéve hűlni hagyjuk, langyosan vagy hidegen (recés késsel) szeleteljük.

Almás kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csokis kalács
Csokis kalács

1. Az élesztőt a langyos, kristálycukros tejben megfuttatjuk. 2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, porcukorral, sóval. 3. A felfutott élesztőt a tojássárgájákkal és az ola...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Csavart kalãcs
Csavart kalãcs

Az átszitált liszteket összekevertem a sóval. Hozzáadtam a kevés tejben kis cukorral felfuttatott élesztőt, a maradék cukrot és tejet, tojásokat, habtejszínt, olvasztott vajat....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
Vaníliás csiga
Vaníliás csiga

Az élesztőt a cukorral, a kefirrel és a tojások sárgájával simára keverjük egy habverő segítségével. Hozzáöntünk 5 dl kézmeleg tejet, majd 20 dkg lisztet is. Ezeket is elkeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Puha, foszlós kalács
Puha, foszlós kalács

A tejbe belekeverjük a cukrot és meglangyosítjuk, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet a keverőgép táljába mérjük, majd hozzáadjuk a sót, tojást, tejport és a tejszínt....

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk