8 vékony szelet gépsonka, 20 dkg juhtúró, 3 ek reszelt ecetes torma, 40 dkg franciasaláta, 1 ek zselatinpor, 3 dl húsleves (lehet kockából is)
1. A zselatinport föloldjuk a húslevesben és megmelegítjük.
2. Leszűrjük és egy hideg vízzel kiöblített forma aljába, öntjük fél centi vastagon.
3. A juhtúrót simára keverjük az ecetes tormával, a krémet a sonkaszeletekre kenjük és fölcsavarjuk.
4. A megtöltött sonkatekercseket a már megdermedt aszpikra helyezzük.
5. A maradék aszpikot, ha szükséges, meglangyosítjuk, és a franciasalátához keverjük, majd az egészet a sonkatekercsekre simítjuk.
6. Hűtőben legalább egy napig dermesztjük, majd a formából kiborítva, zöldségekkel díszítve kínáljuk.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk téglalapnak, és jó ujjnyi széles csíkokat vágunk belőle. Ha jól nyújtottuk, akkor úgy 12 csíkunk lesz belőle. Ez azt jelenti, hogy ennyi hab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajon kissé megfuttatjuk a lisztet, majd hozzáadjuk a tejfölt, a sajtot és a sót. 1-2 percig majd krémesre kavarjuk és kihűtjük. Minden sonkaszelet végére kiskanál segítségével...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűKevés, sózott vízben megfőztem a hámozott sárgarépákat, hosszában kettőbe vágva. Amikor kihűltek, apró reszelőn lereszeltem. A kemény sajtokat belereszeltem egy közepes méretű tálb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű