menu

Családireceptkönyv.hu

Aszpikos sonkatekercs


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


8 vékony szelet gépsonka, 20 dkg juhtúró, 3 ek reszelt ecetes torma, 40 dkg franciasaláta, 1 ek zselatinpor, 3 dl húsleves (lehet kockából is)

Elkészítés:


1. A zselatinport föloldjuk a húslevesben és megmelegítjük.

2. Leszűrjük és egy hideg vízzel kiöblített forma aljába, öntjük fél centi vastagon.

3. A juhtúrót simára keverjük az ecetes tormával, a krémet a sonkaszeletekre kenjük és fölcsavarjuk.

4. A megtöltött sonkatekercseket a már megdermedt aszpikra helyezzük.

5. A maradék aszpikot, ha szükséges, meglangyosítjuk, és a franciasalátához keverjük, majd az egészet a sonkatekercsekre simítjuk.

6. Hűtőben legalább egy napig dermesztjük, majd a formából kiborítva, zöldségekkel díszítve kínáljuk.

Aszpikos sonkatekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Csirkemáj pástétom tojással
Csirkemáj pástétom tojással

A szétszedett csirkemájat az olajon lepirítom, majd a megtisztított és zúzott fokhagymával, sóval, borssal, pirospaprikával, majoránnával és mustárral fűszerezem. Hagyom, hogy kihű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Majonézes gombasaláta (nem konzerv)
Majonézes gombasaláta (nem konzerv)

Vágd föl apróra a hagymát, és nem túl vékony (kb. 5-8 mm-es) szeletekre a gombát Mindenképpen fontos, hogy a gombának legyen tartása, ezért inkább kicsit vastagabbak, mint vékonya...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kocsonya
Kocsonya

1. A körmöt feltesszük forrni. 2. Forrás után lehabozzuk, beletesszük a fűszereket. 6 óráig főzzük. 3. A körmöt kicsontozva tesszük a tányérba, a levet pedig leszűrve öntjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Sajtsaláta
Sajtsaláta

1. A tejfölt elkeverjük a majonézzel, mustárral, citromlével, sóval, borssal. (Természetesen ízlés szerint.) 2. A sajtokat és az almát apró kis kockára felvagdossuk, a hagymát vék...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk