25 dkg száraz bab, 1 nagyobb hagyma, 10 dkg szalonna, 1 ek liszt, pirospaprika, só, őrölt bors
1. A hagymát lereszeljük, a szalonnát kis kockákra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk.
2. A hagymát beletesszük és 1-2 percig pirítjuk.
3. Meghintjük a liszttel, és állandóan kevergetve tovább pirítjuk.
4. A tűzről levéve meghintjük pirospaprikával.
5. A babot beletesszük a paprikás zsiradékba, felengedjük vízzel, megsózzuk, borsozzuk, és egészen kis lángon, nagyon lassú forralással puhára főzzük.
6. Ízlés szerint főzhetünk bele gyulai kolbászt, páros debrecenit, füstölt csülköt.
1. A krumplit megpucoljuk, megmossuk, kockára vágjuk. 2. Egy fazékba tesszük annyi vizet öntsünk hozzá, hogy bőven ellepje (ez egyénre szabott ki milyen levesesen, illetve sűrű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát vágjuk fel apróra, a cukkinit pedig vágjuk kisebb kockákra. Hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halat kb. 2,5 cm-es kockára vágjuk és meglocsoljuk a citromlével. Forraljuk fel az alaplét a fehérborral és a mogyoróhagymával. Adjuk hozzá a halakat fajtánként, puhulási idej...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűKevés vajon megpirítjuk a hagymát és az apróra vágott húst. Ha már félig megpuhult hozzáadjuk a zöldségeket. Tovább pirítjuk, majd megszórjuk 1 kanál liszttel és felengedjük vízzel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű