20 dkg füstölt csülök, 30 dkg szárazbab, 20 dkg vegyes zöldség, 9 dkg zsír, 12 dkg liszt, 1 vöröshagyma, 1 fokhagyma, pirospaprika, tejföl
1. A főzésre előkészített húst megmossuk.
2. A füstölt csülköt feltesszük főni, és amikor megfőtt, a visszamaradt lébe, beletesszük az előzőleg beáztatott babot, a kockára vágott zöldségeket.
3. Közben elkészítjük a világos barna rántást, amibe pirospaprikát és fokhagymát teszünk.
4. Amikor a bab megpuhul, berántjuk és készre főzzük.
5. Tálalás: a főtt füstölt csülköt apró kockára vágjuk, majd a tálba helyezzük.
6. Apróra szaggatott galuskát, vagy csipetkét adunk hozzá, és rászedjük a levest, majd tejföllel és petrezselyemmel díszítjük.
A répát megtisztítjuk, ujjnyi hasábokra vágjuk. A karfiolt rózsáira, illetve kisebb darabokra szedjük, a zöldpaprikát felszeleteljük, a petrezselymet felaprítjuk. A répát 2,5 lit...
Elkészítési idő: Elk:20,Főzés:40 Nehézség: KönnyűA két fej hagymát és a fokhagymákat megtisztítjuk, majd géppel apró darabokra vágjuk mindet, és egy lábasban vajon és oliván elkezdjük dinsztelni az egészet. A megtisztított és fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A répákat megtisztítjuk és felkarikázzuk. 2. A cukorborsót “kipikrázzuk. 3. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. 4. Az olajat felmelegítjük, hozzáadjuk a répákat, kics...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Az aprított hagymát zsíron megfuttatva, pirospaprikával hintve, belerakjuk az apró kockára vágott húst, sózzuk, kis vizet öntve alá addig pároljuk, míg a hús puhulni kezd. 2...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű