menu

Családireceptkönyv.hu

Bableves füstölt csülökkel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg füstölt csülök, 30 dkg szárazbab, 20 dkg vegyes zöldség, 9 dkg zsír, 12 dkg liszt, 1 vöröshagyma, 1 fokhagyma, pirospaprika, tejföl

Elkészítés:


1. A főzésre előkészített húst megmossuk.

2. A füstölt csülköt feltesszük főni, és amikor megfőtt, a visszamaradt lébe, beletesszük az előzőleg beáztatott babot, a kockára vágott zöldségeket.

3. Közben elkészítjük a világos barna rántást, amibe pirospaprikát és fokhagymát teszünk.

4. Amikor a bab megpuhul, berántjuk és készre főzzük.

5. Tálalás: a főtt füstölt csülköt apró kockára vágjuk, majd a tálba helyezzük.

6. Apróra szaggatott galuskát, vagy csipetkét adunk hozzá, és rászedjük a levest, majd tejföllel és petrezselyemmel díszítjük.

Bableves füstölt csülökkel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejfölös karfiolleves
Tejfölös karfiolleves

A répát megtisztítjuk, ujjnyi hasábokra vágjuk. A karfiolt rózsáira, illetve kisebb darabokra szedjük, a zöldpaprikát felszeleteljük, a petrezselymet felaprítjuk. A répát 2,5 lit...

Elkészítési idő: Elk:20,Főzés:40
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Diána
Gyömbéres, kurkumás répakrémleves
Gyömbéres, kurkumás répakrémleves

A két fej hagymát és a fokhagymákat megtisztítjuk, majd géppel apró darabokra vágjuk mindet, és egy lábasban vajon és oliván elkezdjük dinsztelni az egészet. A megtisztított és fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Cukorborsó leves csipetkével
Cukorborsó leves csipetkével

1. A répákat megtisztítjuk és felkarikázzuk. 2. A cukorborsót “kipikrázzuk. 3. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. 4. Az olajat felmelegítjük, hozzáadjuk a répákat, kics...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Bojtárleves
Bojtárleves

1. Az aprított hagymát zsíron megfuttatva, pirospaprikával hintve, belerakjuk az apró kockára vágott húst, sózzuk, kis vizet öntve alá addig pároljuk, míg a hús puhulni kezd. 2...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk