menu

Családireceptkönyv.hu

Bableves füstölt csülökkel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg füstölt csülök, 30 dkg szárazbab, 20 dkg vegyes zöldség, 9 dkg zsír, 12 dkg liszt, 1 vöröshagyma, 1 fokhagyma, pirospaprika, tejföl

Elkészítés:


1. A főzésre előkészített húst megmossuk.

2. A füstölt csülköt feltesszük főni, és amikor megfőtt, a visszamaradt lébe, beletesszük az előzőleg beáztatott babot, a kockára vágott zöldségeket.

3. Közben elkészítjük a világos barna rántást, amibe pirospaprikát és fokhagymát teszünk.

4. Amikor a bab megpuhul, berántjuk és készre főzzük.

5. Tálalás: a főtt füstölt csülköt apró kockára vágjuk, majd a tálba helyezzük.

6. Apróra szaggatott galuskát, vagy csipetkét adunk hozzá, és rászedjük a levest, majd tejföllel és petrezselyemmel díszítjük.

Bableves füstölt csülökkel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Tárkonyos burgonyaleves
Tárkonyos burgonyaleves

A burgonyát jól megmossuk tisztítás után, és apró kockára vágjuk. A hagymát szintén tisztítjuk, és felkockázzuk. A sárgarépát megmossuk, és karikára vagdaljuk. Kevés olajon megf...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gaisburger Marsch - egy sváb egytálétel
Gaisburger Marsch - egy sváb egytálétel

Tulajdonképpen majdnem ugyanúgy készítjük, mint a magyar húslevest. A húst és a csontokat megmossuk, egy kis vízben feltesszük főzni. Amint hab keletkezett, kiöntjük, leöblítjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Májgombócleves (gluténmentes,paleo)
Májgombócleves (gluténmentes,paleo)

Paleo májgombóc recept: 170 g pulykamáj 1 kisebb fej hagyma 1/2 kk. bors 1/2 kk. majoranna 2 gerezd fokhagyma só (ízlés szerint) 80 g Casava dara (Cassava dara ITT!) A dara...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mamika
Betyár leves, van sok, az oldalon
Betyár leves, van sok, az oldalon

A sertéslapockát kockákra vágjuk. A finomra vágott hagymát zsíron üvegesre pirítjuk. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, hozzáadjuk a húst, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk