1/2 kg száraz bab, 3 szál sárgarépa, 3 szál fehérrépa, 1 zeller gumó, zeller zöld, 15 dkg húsos füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 1 ek pirospaprika, 1 szál paraszt kolbász, őrölt bors, ételízesítő
betéthez: 1 db tojás, 15 dkg finomliszt, só
1. A babot előző nap beáztatjuk.
2. A hagymákat apróra vágjuk.
3. A szalonnát felkockázzuk.
4. A kolbászt karikára vagy fél karikákra vágjuk.
5. A zöldségeket ízlésünk szerint szeleteljük.
6. A szalonnát egy fazékban kipirítjuk, rátesszük a hagymát, fokhagymát. Pár percig pirítjuk.
7. Hozzá adunk 2-3 kávéskanál pirospaprikát és felöntjük vízzel.
8. Beletesszük a babot, fűszerezzük sóval, ételízesítővel és félpuhára főzzük.
9. Ezután hozzáadjuk a zöldségeket, és készre főzzük.
10. A végén adjuk hozzá a kolbászt, és csipetkét vagy apró galuskát főzünk bele.
Felkockázzuk a kenyeret, és berakjuk az előmelegített sütőbe. Szárazon elkezdjük pirítani a köményt, majd amikor már elkezd pattogni, ráöntjök az olajat, a lisztet, utána lehúzzuk...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűElőször a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába! A...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesHa nincs kész zöldséglevesünk, a leveskockát feloldjuk 1 liter forró vízben. A cukkinit apró kockára vágjuk. A felaprított hagymát, az összezúzott fokhagymát az olívaolajon üveg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát, 3 gerezd fokhagymát apróra vágunk, kevés olajon megpirítjuk, beletesszük a zellerlevelet és puhára pároljuk. Beletesszük a babkonzervet, leveskockát, vizet, és felforra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű