menu

Családireceptkönyv.hu

Bableves kolbásszal


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1/2 kg száraz bab, 3 szál sárgarépa, 3 szál fehérrépa, 1 zeller gumó, zeller zöld, 15 dkg húsos füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 1 ek pirospaprika, 1 szál paraszt kolbász, őrölt bors, ételízesítő

betéthez: 1 db tojás, 15 dkg finomliszt, só

Elkészítés:


1. A babot előző nap beáztatjuk.

2. A hagymákat apróra vágjuk.

3. A szalonnát felkockázzuk.

4. A kolbászt karikára vagy fél karikákra vágjuk.

5. A zöldségeket ízlésünk szerint szeleteljük.

6. A szalonnát egy fazékban kipirítjuk, rátesszük a hagymát, fokhagymát. Pár percig pirítjuk.

7. Hozzá adunk 2-3 kávéskanál pirospaprikát és felöntjük vízzel.

8. Beletesszük a babot, fűszerezzük sóval, ételízesítővel és félpuhára főzzük.

9. Ezután hozzáadjuk a zöldségeket, és készre főzzük.

10. A végén adjuk hozzá a kolbászt, és csipetkét vagy apró galuskát főzünk bele.

Bableves kolbásszal

Kinek a kedvence ez a recept?


Zlatnik Zsuzso
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Medvehagymaleves Nicki konyhájából
Medvehagymaleves Nicki konyhájából

A burgonyát és a zellert (kb akkora darab, mint a burgonya) megtisztítjuk, kockára vágjuk. A medvehagymát megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. Egy kisebb fazékban a fele medvehagy...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Borsóleves
Borsóleves

A borsót kevés olajon megpárolom, beleteszek 1 evőkanál lisztet, és 1 evőkanál pirospaprikát, és szinte rögtön felöntöm 2,5 liter vízzel, nehogy a paprika keserű legyen. Ízesítem...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Korhelyleves
Korhelyleves

Szalonnát pirítani, ebbe vöröshagymát dinsztelni. Beletenni lisztet, rántást készíteni. Aztán víz, káposzta (apróra vágva), bors, kömény, babérlevél, só, virsli. A végén mehet bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Both Judit
Gulyasleves
Gulyasleves

A hagymát megdinszteljük, es közbe hozzaadjuk az aprora vagott sárgarépát, petrezselymet. Mikor már jó puha hozzáadjuk az apróra vágott húst, pirospaprikát, paradicsom pasztát. F...

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk