1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házipaprika, 2 dkg só, 10 dkg paradicsom, 5 dkg zöldpaprika, (esetleg ennek megfelelő mennyiségű lecsó), 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta
1. A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem és sűrűn beirdalom, késpengével lepattintom a keserű fogát.
2. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt.
3. Mikor kiforrta a habját, beleteszem a sót és a paprikát, a paradicsomot és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát.
4. Erős tűzön egy órai forrást követően kifőtt és leöblített gyufatésztára tálalom a levet, majd ezt követően a halszeleteket fogyasztjuk el.
lépés: A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, a virsliket felkarikázzuk (kb. 5 perc). lépés: Az olajat felhevítjük, rádobjuk a felkockázott hagymát és fokh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felkarikázott pórét a vajon megpároltam, hozzáadtam a rózsáira szedett brokkolit és a mirelit zöldborsót. Sóval, borssal ízesítettem, majd felengedtem a húslevessel és a tejszínn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőtököt megsütni, kikaparni. 5 dkg vajon a fokhagymát kicsit megpárolni (épp hogy, nehogy megkeseredjen). Megfőzni a burgonyát, és az egészet húslével 40 percig főzni. Aztán ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit héjában megfőzzük sós vízben, lehúzzuk a héját, krumplinyomóval áttörjük, hagyjuk kihűlni. A hagymát felaprítjuk. Egy nagyobb fazékban kevés olajat hevítünk, rádobjuk,...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű