menu

Családireceptkönyv.hu

Bajai halászlé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg ponty, vagy vegyes hal, 2-4 db halfej, 200 g vöröshagyma, 1 db zöldpaprika, 1 db burgonya, 1 db paradicsom, fűszerpaprika, liszt, tojás, só

Elkészítés:


1. A megtisztított halat ujjnyi szeletekre vágjuk, lesózzuk.

2. A halfejet szeletelt vöröshagymával, zöldpaprikával, burgonyával, paradicsommal, hideg vízben feltesszük főzni.

3. Amikor a habját elforrta, meghintjük fűszerpaprikával, sózzuk és kb. 1,5-2 órát lassan forraljuk, majd leszűrjük.

4. Közben a lisztből és a tojásból gyúrt tésztát készítünk, széles metéltet vágunk belőle, kifőzzük leöblítjük.

5. A leszűrt hal alaplébe belefőzzük a haldarabokat.

6. A főtt tésztát tálba tesszük, rámerjük a forró halászlevet és a haldarabokat.

Bajai halászlé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Legényfogó leves
Legényfogó leves

-vegyes zöldséget, gombát, zöldborsót kockára vágni, -hagymát apróra, olajban megfuttatni, rá a zöldséget, gombát, átpirítani, -bele a kockára vágott sertéshúst, zöldborsót, az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ilona
Csömöri gombócleves
Csömöri gombócleves

A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk és krumplinyomón átnyomjuk. A pulykamellet vékony csíkokra vágjuk. A hagymát felkockázzuk és az olajon megfutta...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Judit
Rántás készítése
Rántás készítése

Kevés forró zsíradékba beleszórjuk a lisztet, majd mérsékelt tűzön, gyakorta kevergetve pirítjuk. (Így lesz a rántás világos, aranysárga, vagy barna.) Ha nem zsírral, hanem olajjal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tárkonyos-csirkeraguleves
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Tárkonyos-csirkeraguleves

A zöldségeket megtisztítjuk, karikákra vágjuk, a gumót pedig felkockázzuk. A hagymát finomra kockázzuk. A vajon megpirítjuk a hagymát és a zöldségeket, kivesszük a serpenyőből, é...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk