1,5 kg ponty, kb. 20 dkg vöröshagyma, 6-7 dkg sárközi jófajta paprika, só, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, (télen ennek megfelelő mennyiségű lecsó), bajai halászlétészta
1. A halat lepikkelyezem, megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, egy késpengével lepattintom a keserűfogát (ez nagyon fontos, mert különben eldobhatjuk az egészet !).
2. A hagymát apróra vágom, 3-3,5 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt.
3. Mintegy 10 perc elteltét követően sózom, beledobom a házi paprikát, a paradicsomot és a paprikát, esetleg a cseresznyepaprikát.
4. Erős tűzön kb. fél óráig forralom.
5. Főtt halászlétésztával tálalom.
1 nagy csirkemellfilé, kockára vágva 1 fej vöröshagyma, finomra vágva 2 db sárgarépa, felkarikázva 1 db zellerszár 1 csésze rizs só őrölt bors olívaolaj A habaráshoz: 3 db...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy fazékba kockákra metélek 1 kis fej voroshagymát amit kis olajon vagy zsíron karikákra metélt zöldségekkel kicsit át sütök. Rakok rá egy kis piros paprikát, darált borsot s fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát beáztatjuk, majd fol...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű