1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg pirospaprika, 2 dkg só, 10 dkg paradicsom, 5 dkg zöldpaprika, (esetleg ennek megfelelő mennyiségű lecsó), 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta
1. A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem és sűrűn beirdalom, késpengével lepattintom a keserűfogát.
2. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt.
3. Mikor kiforrta a habját, beleteszem a sót és a paprikát, a paradicsomot és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát.
4. Erős tűzön egy órai forrást követően kifőtt és leöblített gyufatésztára tálalom a levet, majd ezt követően a halszeleteket fogyasztjuk el.
A zellert pucoljuk, mossuk, apró kockákra vágjuk. Az egyik csokor petrezselyem leveleit apróra vágjuk. A zellert és a petrezselymet vízben, úgy, hogy ellepje, főni tesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, majd forró serpenyőben ropogósra sütjük. 2. A zsírjában megpirítjuk a lebbencs tésztát, majd rászórjuk az aprított vöröshagymát, ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, a pórét, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret felkarikázzuk, a burgonyát és a zellert apró kockákra vágjuk. A kelbimbók szárfelőli végét keresztirány...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nyakakat darabolom, a szárnytöveket megtisztítom, megmosom, egy nagy fazékba teszem. Felengedem kb. 3 liter vízzel, lassan felforralom, lehabozom. Sózom, belelógatom a teatojást,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes