menu

Családireceptkönyv.hu

Bambi


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 liter víz, 1 kg kristálycukor, 2 nagy fej citrom, 1 vérnarancsaroma

Elkészítés:


1. Forraljuk fel a vizet, majd adjuk hozzá a citrom levét és a cukrot oldjuk fel benne.

2. Ha elkészül a szirup, akkor vegyük le és hagyjuk lehűlni.

3. Amikor teljesen kihűlt, akkor adjuk hozzá a vérnarancsaromát, keverjük el jó alaposan, majd töltsük üvegekbe.

4. Zárjuk jól le, hogyha megszomjaznánk, akkor szódavízzel, vagy sima vízzel hígítva fogyasszuk, inkább hűtve!

Bambi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Nyers narancsos dzsúz-turmix
Nyers narancsos dzsúz-turmix

Ledzsúzoljuk a répát, a narancsot és a gyömbért, majd összeturmixoljuk az almával & a banánnal.

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Bodzaszörp
Bodzaszörp

3 kg cukrot elkeverünk 6 liter vízben, felforraljuk, szirupot főzünk belőle. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl. Belekeverünk 10 dkg borkősavat, 3-4 karikákra vágott citromot, és 20-25...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bodzaszörp
Bodzaszörp

A vizet felforralom a cukorral együtt, kicsit besűrítem, hogy a szörpnek sűrűbb legyen az állaga. A bodzavirágokat jól megmosom. A szirupot beleöntöm az üvegbe, nagyjából a háromne...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Málnaszörp
Málnaszörp

1. 3 liter málnát hibátlan edénybe összetörünk, minden literhez 8 dl vizet öntünk, és keverünk hozzá 2 dk borkősavat, vagy két citromlevet átszűrve, meg kevés tartósítószert. 2...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk