menu

Családireceptkönyv.hu

Barbecue szósz - OK


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


8 ek sűrített paradicsom kb. 15 dkg, 4 ek fehér borecet, 4 ek víz, 2 ek finomra reszelt fehérhagyma 1 kisebb fej, 2 ek finomra reszelt fokhagyma (10-12 gerezd), 4 ek vaj 6 dkg, 4 ek mustár, 4 ek nádcukor, 4 ek natúr baracklekvár (100%-os, cukrozatlan), 2 ek Worchestershire szósz, 4 ek füstös fűszerpaprika, 1 ek oregano, 1 ek kakukkfű, 2 tk (füstös) só, 1 tk 5 bors keverék, 1 tk cayenne bors

Elkészítés:


1. Ha csípősre szeretnénk, akkor adjunk hozzá egy evőkanál tabasco szószt is, illetve egy evőkanál füstös fűszerpaprikát lecserélhetünk finomra őrölt chilire.

2. Betartottam a protokollt, nem dobáltam bele mindent egy nyeles, mártásos fazékba, hanem szépen egymás után tettem bele az alkatrészeket.

3. Csak néhányat kevertem rajta és tettem a következőt bele.

4. A borecetet csak végül, ezzel még főztem még 10 percig, végig alacsony hőfokon dolgoztam, hiszen csupa odakozmálós alkatrésszel volt dolgom.

5. 20-25 perc alatt a szósz már készen is volt.

6. Előre kimértem mindent, és már csak dobáltam bele mindent a fazékba.

7. A felhevített vajon megpároltam a hagymát, majd hozzáadtam a fokhagymát és együtt pirítottam, de csak annyira, hogy ne barnuljon meg.

8. Következett a nádcukor, ezt hagytam egy kicsit karamellizálódni, hozzáadtam a baracklekvárt és ezzel is.

9. Következett a sűrített paradicsom, a víz, majd a fűszerek és a mustár.

10. Végül hozzáadtam a borecetet.

11. Amikor összeállt a mártás, még úgy 5-10 percig főztem és lehúztam a tűzről.

Barbecue szósz - OK

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mariann
Paradicsom salsa szósz
Paradicsom salsa szósz

A salsához felkockázzuk a paradicsomot és az uborkát, apróra vágjuk a lila hagymát, és felkarikázzuk az újhagymát. A csilipaprikát félbevágjuk, és miután kikapartuk a magjait, fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Songoku pizza (feltét)
Songoku pizza (feltét)

A gombát felszeleteljük, és egy extra forró serpenyőben kb. 5 perc alatt előpirítjuk az olajon. A sajtot lereszeljük, a sonkát tetszőlegesen felvágjuk. Enyhén lisztezett felületen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Babos zakuszka
Babos zakuszka

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kaporszósz
Kaporszósz

A hagymát apróra vágjuk, a kaprot szintén. Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk. Rádobjuk a hagymát és a kapor 2/3-át. Fél l vízzel felengedjük, beletesszük a leves...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk