5 l víz, 6-8 db citrom megmosva és szeletelve, citromkarikák (a díszítéshez), ½ kg cukor, egy csokor bodza
1. Fogyasztás előtt szűrjük le.
1. Tartósító szer nélkül készül, ezért hűtőben tároljuk.
2. FONTOS! Ha bodza szedésbe kezdünk, akkor olyan helyet válasszunk, amely távol esik az út porától és szennyeződésektől!
A citromokat nagyon vékonyan, hogy csak a sárga részt szedjük le, meghámozzuk. A fehér részt nem. Például jó éles krumplipucolóval. 1 literes üvegekbe pakoljuk-nyomkodjuk, mindkét...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA cseresznyét kimagozzuk. A hozzávalókat beletesszük a turmixgépbe, és egyneműsítjük.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű1. A szamócákat alaposan mossuk meg, majd csípjük le a szárát. 2. Tegyük a megmosott szamócákat a konyhai robotgépbe, szórjuk rá az őrölt gyömbért, fahéjat, borsot, majd a méze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű