menu

Családireceptkönyv.hu

Bodzaszörp


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10-12 tenyérnyi bodzavirág, 2 kg cukor, 6 liter víz, 1,5 dkg borkősav, ugyanennyi citromsav

Elkészítés:


1. A bodzavirágokat egyenként vízbe mártjuk, majd lecsepegtetjük.

2. Egy nagy edénybe 2 kg cukrot felfőzünk 6 liter vízzel, ha kihűlt elkeverjük a citromsavval, a borkősavval és a virágokra öntjük.

3. 3-4 napig hűvös helyen állni hagyjuk, majd leszűrjük és belekeverünk 1 kávéskanál szalicilt (tartósítószert).

4. A szörpöt üvegekbe töltjük és hűvös helyre tesszük. Hígítva, hűtve fogyasztjuk.

Bodzaszörp

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tímea
limoncello
limoncello

Alaposan mossuk meg a citromokat, szárítsuk meg, és a burgonyahámozóval szedjük le a héj sárga részét, vigyázva, hogy a kesernyés fehér részt ne vágjuk le. Tegyük a héjat egy üvege...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
EPERKRÉM LIKŐR
EPERKRÉM LIKŐR

500 g eper,500 ml alkohol én vodkát használtam,300 ml tej,200 ml tejszín, 400 g cukor,500 ml víz, 1 vaníliás cukor. Az epret felkockázzuk és egy dunsztos üvegbe tesszük rá öntjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Bodzaszörp
Bodzaszörp

A virágokat mosd át jó alaposan, ellenőrizd, hogy nincsenek-e rajtuk kevésbé odaillő élőlények, majd tedd az üvegbe a citromsavval együtt a szirup mellé őket. A citromokat és a nar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Banán turmix
Banán turmix

A babánt apró darabokra vágjuk, majd a többi összetevővel összeturmixoljuk. Egy tálba öntjük, és betesszük a hűtőbe, hogy jól lehűljön.

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk