10-12 tenyérnyi bodzavirág, 2 kg cukor, 6 liter víz, 1,5 dkg borkősav, ugyanennyi citromsav
1. A bodzavirágokat egyenként vízbe mártjuk, majd lecsepegtetjük.
2. Egy nagy edénybe 2 kg cukrot felfőzünk 6 liter vízzel, ha kihűlt elkeverjük a citromsavval, a borkősavval és a virágokra öntjük.
3. 3-4 napig hűvös helyen állni hagyjuk, majd leszűrjük és belekeverünk 1 kávéskanál szalicilt (tartósítószert).
4. A szörpöt üvegekbe töltjük és hűvös helyre tesszük. Hígítva, hűtve fogyasztjuk.
Alaposan mossuk meg a citromokat, szárítsuk meg, és a burgonyahámozóval szedjük le a héj sárga részét, vigyázva, hogy a kesernyés fehér részt ne vágjuk le. Tegyük a héjat egy üvege...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű500 g eper,500 ml alkohol én vodkát használtam,300 ml tej,200 ml tejszín, 400 g cukor,500 ml víz, 1 vaníliás cukor. Az epret felkockázzuk és egy dunsztos üvegbe tesszük rá öntjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA virágokat mosd át jó alaposan, ellenőrizd, hogy nincsenek-e rajtuk kevésbé odaillő élőlények, majd tedd az üvegbe a citromsavval együtt a szirup mellé őket. A citromokat és a nar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babánt apró darabokra vágjuk, majd a többi összetevővel összeturmixoljuk. Egy tálba öntjük, és betesszük a hűtőbe, hogy jól lehűljön.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű