80 dkg marhahús, 5 dkg zsír, 1 nagyobb fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika, só, köménymag, majoránna, 20 dkg lecsó, 50 dkg burgonya, csipetkebetét
1. Az apróra vágott hagymát zsírban megpirítjuk.
2. A lángról levéve hozzáadjuk a paprikát, elkeverjük, egy kevés vízzel felengedjük és visszatéve zsírjára sütjük.
3. Az egyforma kockákra vágott húst beletesszük, elkeverjük, megsózzuk.
4. Fedő alatt, mérsékelt tűzön, pároljuk.
5. Ha elfőtte saját levét, egy kevés forró vizet öntünk rá.
6. Párolás közben hozzáadjuk a szétzúzott fokhagymát és az apróra vágott köményt.
7. Amikor majdnem puha, hozzátesszük a szép apró kockákra vágott burgonyát és addig pároljuk vele, amíg a burgonya üveges nem lesz.
8. Ugyancsak akkor adjuk hozzá a zöldpaprikát és a friss paradicsomot (vagy lecsót).
9. Fölengedjük vízzel a kívánt mennyiségre, utánasózzuk, és az egészet puhára főzzük.
10. Külön kifőzött csipetkével tálaljuk.
Tisztítsd meg a spárgát, vágd 2-3 cm-es darabokra, és néhány szebb hajtást tegyél félre a díszítéshez, és vágd őket ketté hosszában. Aprítsd fel a 2 közepes fej hagymát. Lassú-kö...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük. Rádobjuk a fagyasztott borsót, sózzuk, borsozzuk, kevés vizet öntünk rá, kiolvasztjuk, majd rádobjuk a többi zöldséget, fűszerezük,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hagymákat megtisztítjuk, feldaraboljuk. A vajat egy lábosban felolvasztjuk, a hagymákat megdinszteljük rajta, meghintjük liszttel, majd felengedjük a levessel és a tejjel. Sóva...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű• Az apróra vágott vöröshagymát pirítsd meg a felforrósított zsiradékon, húzd félre, és add hozzá a zúzott fokhagymát is. • Keverd hozzá a sárgarépát és a brokkolit, majd párold ő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű