menu

Családireceptkönyv.hu

Borsos marhatokány


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg marhalábszár, 2 fej vöröshagyma, 2 ek olaj, 1 ek paradicsompüré, 1 ek pirospaprika, 1 mk bors, 1-2 tk ételízesítő vagy só

Elkészítés:


1. A meghámozott hagymát finomra vágjuk, és a felforrósított olajon üvegesre pirítjuk.

2. Ezután a tűzről félrehúzzuk és belekeverjük a pirospaprikát és a borsot.

3. Ráöntünk 2 evőkanál vizet és paradicsompürét.

4. Addig pirítjuk, amíg a paradicsompüré a zsírjára sül, majd ismét ráöntünk 2 evőkanál vizet. Visszatesszük a tűzre.

5. Rátesszük a közben vékony csíkokra vágott húst.

6. Kevergetve fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük 2 dl vízzel.

7. Beleszórjuk az ételízesítőt, és fedő alatt puhára pároljuk.

8. Ha a levét idő előtt elfőné, apránként pótoljuk kevés forró vízzel.

9. Sűrű, de kevés lének kell maradnia alatta.

10. Tarhonyával tálaljuk.

Borsos marhatokány

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Csilis-gyömbéres marha (kínai)
Csilis-gyömbéres marha (kínai)

A marhahúst a rostjaira merőlegesen vékony lapocskákra vágom és keverőtálba teszem. Ráütök egy tojást és elkeverem. Két evőkanálnyi keményítőt szórok rá, majd az egészet alaposan e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
CHILI CON CARNE, AHOGY AZT KELL.
CHILI CON CARNE, AHOGY AZT KELL.

Egy lábasban olajat hevítünk, és rádobjuk a finomra vágott vöröshagymát és a szeletekre vágott fokhagymát. Kis párolás után mehet rá a darált marhahús, és miután az egészet alaposa...

Elkészítési idő: 1 óra 15 p
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Hagymás marhafelsál
Hagymás marhafelsál

Kevés olajon 30-40 d apróra vágott hagymát üvegesre párolunk, majd 1 kk piros paprikát szórunk rá, kevés vízzel azonnal elkeverjük. Ráfektetjük a kivert, besózott felsálszeleteket,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Marhapörkölt
Marhapörkölt

A szalonnát apróra vágjuk és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a zsírt és a felaprított hagymát, fokhagymát megdinszteljük rajta. A húst nagyobb darabokra kockázzuk, a bográcsba tesszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk