menu

Családireceptkönyv.hu

Borsos marhatokány


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg marhalábszár, 2 fej vöröshagyma, 2 ek olaj, 1 ek paradicsompüré, 1 ek pirospaprika, 1 mk bors, 1-2 tk ételízesítő vagy só

Elkészítés:


1. A meghámozott hagymát finomra vágjuk, és a felforrósított olajon üvegesre pirítjuk.

2. Ezután a tűzről félrehúzzuk és belekeverjük a pirospaprikát és a borsot.

3. Ráöntünk 2 evőkanál vizet és paradicsompürét.

4. Addig pirítjuk, amíg a paradicsompüré a zsírjára sül, majd ismét ráöntünk 2 evőkanál vizet. Visszatesszük a tűzre.

5. Rátesszük a közben vékony csíkokra vágott húst.

6. Kevergetve fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük 2 dl vízzel.

7. Beleszórjuk az ételízesítőt, és fedő alatt puhára pároljuk.

8. Ha a levét idő előtt elfőné, apránként pótoljuk kevés forró vízzel.

9. Sűrű, de kevés lének kell maradnia alatta.

10. Tarhonyával tálaljuk.

Borsos marhatokány

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fokhagymás rostélyos
Fokhagymás rostélyos

1. A szeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk és forró zsírban kisütjük, azután vízzel, fedő alatt puhára pároljuk. 2. Amikor már szép rozsdabarna és jó puha, rá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Rántott hús
Rántott hús

TEPSIBEN Tepsibe fél dl olaj, bele a panírozott húsok Tetejükre 5 dkg margarint / vajat morzsolni EM 190 fokos sütőben fedés nélkül 30 perc egyik oldal 20 perc másik oldal...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Steak
Steak

A húst legalább fél órával a sütés előtt vegyük ki a hűtőből. Vágjuk az érlelt hátszínből egy 3-4 cm-es szeletet. A szoba-hőmérsékletű húst sózzuk meg és olajozzuk be, és az olaja...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Eszterházy tokány
Eszterházy tokány

A húst 3-4 nappal az elkészítése előtt érdemes bepácolni. Először bekenjük mustárral, megszórjuk őrölt borssal, majd rozsdamentes vagy porcelán edénybe tesszük, és annyi olajat önt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk