menu

Családireceptkönyv.hu

Borsos tokány


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/2 kg marhafelsál, 2-2 db hagyma, zsír, 1 késhegynyi törött bors

Elkészítés:


1. 1/2 marha felsált megtisztítunk, megmosunk, és apró darabokra vágjuk.

2. 1 jó nagy kanál zsírt lábasba teszünk, 2-3 hagymát felszeletelve megpárolunk benne.

3. A húst beletesszük, megsózzuk, 1 késhegynyi törött borsot teszünk bele, befedjük, és gyakran kevés meleg vizet öntünk rá mindaddig, míg puha nem lesz.

Borsos tokány

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gyurkó
Savanyú vetrece 2
Savanyú vetrece 2

A zsírban kiolvasztjuk a szalonnát, majd ebben üvegesre futtatjuk a hagymát. Hozzáadjuk a húst, és állandóan keverve zsírjára pirítjuk. A mustár kivételével hozzáadjuk az összes fű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött borjúszegy
Töltött borjúszegy

Először elkészítjük a tölteléket: a zsemlét apróra vágjuk, egy deci vízben feloldjuk a húsleveskockát, és a zsemlére öntjük. Ha megázott, összemorzsoljuk, összekeverjük a nyers toj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Békebeli vadas zsemlegombóccal
Békebeli vadas zsemlegombóccal

1. A húst alaposan lehártyázzuk. 2. Elkészítjük a páclevet: a répákat és a hagymát karikára vágjuk, és 5 dl sós vízben félpuhára főzzük őket a fűszerekkel együtt. Az ecetet csak...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Vadas zsemlegombóccal
Vadas zsemlegombóccal

♥ Vadas A húst sózzuk, majd kb. 2 evőkanál mustárral bekenjük, és forró olajon mindkét oldalát megsütjük pirosra. Utána ráöntjük a karikára vágott zöldségeket, a fűszereket (babé...

Elkészítési idő: 250 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk