2 kg krumpli, 1 kg hagyma, 25 dkg bacon szeletelt, 2 kg sertés tarja, só, bors, 0,5 kg rizs, 1 konzervkukorica, 1 kg savanyú káposzta, 2 kg sertéscomb, 15 dkg füstölt kolbász, őrölt paprika, 1 db tejföl
1. Megsütjük a szűzpecsenyét (sütőben), a töltelék disznóvágáskor kerül bele: kolbászhús.
2. Ha kihűlt felszeljük
3. A krumplit, hagymát, bacont, egy tepsibe tesszük, a tarját befűszerezzük, és a hagymás baconos krumplihoz adjuk, megsózzuk, olajat öntünk rá, csak egy kávés pohárral és megsütjük a sütőben
4. A rizst megpirítjuk, majd megfőzzük, én a konzervkukoricát is a rizzsel kicsit főzöm.
5. Karácsonyi káposzta:sertéscombból pörköltet főzök sűrű, nem túl sok lével.
6. Veszek egy hőálló tálat vagy tepsit.
7. El kezdem rétegezni: egy réteg savanyú káposzta, egy réteg pörkölt és a füstölt kolbászból pár karika.
8. A végén káposztával betakarom, és tejföllel megkenem.
9. Megsütöm a sütőben.
1. A padlizsánt kettévágjuk, majd kivájjuk a húsát úgy, hogy hagyunk neki egy kevés peremet. Megsózzuk. A kivájt húst apró kockákra vágjuk. 2. A fél padlizsánokat egy tepsire he...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A barna rizst 1 kk. sóval feltesszük főni. 2. Felaprítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, megpároljuk az olívaolajon. Ha üveges, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk. A húst fehére...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csülköt megtisztítjuk kuktába tesszük ételízesítővel, fokhagymával, majdnem készre főzzük. 2. Közben a burgonyát megtisztítjuk,négyfelé vagdaljuk, hagymát karikára vágjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vékonyra csíkozott sertéshúst bő, forró olajban kb. 1 percig sütjük, majd szűrő segítségével kiszedjük és lecsepegtetjük. Ezt követően egy wokba 1 merőkanál alaplevet teszünk, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű