0,5 kg sertéshús (lapocka, lábszár), 10 dkg zsír vagy olaj, 2 gerezd fokhagyma, 25 dkg zöldborsó, só
1. A húst vékony és apró szeletekre vágjuk.
2. A fokhagymát kissé megpirítjuk a zsiradékon.
3. A húst beleforgatjuk forró zsírba, majd mellé tesszük a zöldborsót.
4. Megsózzuk, puhára pároljuk.
5. Sült vagy petrezselymes krumplival tálaljuk.
1. A szokásos módon palacsintákat sütünk. 2. Közben kevés olajon megdinszteljük a húst, majd rádobjuk az apró kockára vágott gombát és készre pároljuk. 3. Sóval, őrölt bors...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymánkat megpucoljuk,kockára vágjuk,olajon dinszteljük a kockára vágott húst rárakjuk,fehéredésig pirítjuk ,majd a fűszerekkel paradicsom pürével ízesítjük,kicsi vizet öntünk r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát csíkokra metéljük, és az olajban kisütjük. A fölaprított hagymát meg a ceruzányi csíkokra metélt húst hozzáadjuk. Kevergetve néhány percig tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBunda elkészítése: A krumplit lereszelem, a fokhagymával együtt, hozzáteszem a tojásokat, a lisztet, sózom, borsozom. A hússzeleteket kiklopfolom, sózom, majd ráfektetek 1-1...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű