8 szelet sertésborda, 5 dkg vaj vagy 2 ek olaj, 5 dkg reszelt sajt (ez el is maradhat), só
töltelék: 2 zsemle, 2 tojás, 1 kk reszelt vöröshagyma, 2 ek olaj, petrezselyem, majoránna, törött bors, só
1. A jól kivert, besózott hússzeleteket a zsiradékon vagy roston, illetve teflonedényben zsiradék nélkül mindkét oldalukon kisütjük.
2. Tűzálló tálban, egymás mellé ültetjük, mindegyikre 1-1 púpos halom tölteléket nyomunk, és megszórjuk egy kevés reszelt sajttal is, de anélkül is finom.
3. Ha zsiradékon sütöttük a húst, az egészet leontjuk a pecsenyelével, ha zsiradék nélkül, akkor mindegyik megrakott hús tetejére borsónyi vajat vagy pár csepp olajat teszünk.
4. A sütőben felső lángon addig sütjük, amíg a töltelék át nem sült, és a teteje szép piros lett.
A hús szeleteket 1 cm-es darabokra vágtam, nem klopfoltam ki, majd sóztam, borssal megszórtam. Egy szélesebb lábasba tettem, alátettem a zsírt. Öntöttem rá 1-2 dl vizet, a zúzott...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KönnyűKiteritünk két rétegben alufóliát,lekenjük olajjal és ráhelyezzük a szeletelt,kiklopfolt karajt.Megszórjuk reszelt sajttal,majd a kockára felvágott uborkával,sonkával (szalámival)....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az oldalason a bőrt bevagdossuk, a húst befűszerezzük. 2. A hagymákat megtisztítjuk. 3. A szalonnát keresztben és hosszában sűrűn bevagdossuk. 4. Az oldalast bőrrel...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz