8 szelet karaj, 2 db zsemle, só, bors, 20 dkg füstölt, főtt sonka (karaj, tarja), 1 kis fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 db tojás, olaj, tej, 20 dkg reszelt sajt, ételízesítő
1. A húsokat kiklopfolom, besózom, és kevés olajon mindkét oldalukat kisütöm, hogy szép színük legyen.
2. Ezután a sütésből maradt olajat aláöntve, egy nagyobb tepsibe lerakom a húsokat, és még borsozom is.
3. Pici vizet aláöntök, és fedő alatt 200 fokon puhára párolom.
4. Amíg ez tart, addig összeállítom a búbot: a zsemléket beáztatom egy kis tejbe, a füstölt húst apróra vágom, de le is lehet darálni.
5. Ezután a kis fej hagymát apróra vágom, és kevés olajon, pici sóval megpárolom.
6. A zsemléket kicsavarom, hozzáadom az apróra vágott füstölt húst, a párolt hagymát, a tojásokat, a reszelt sajt felét, kevés ételízesítőt, borsot és a zúzott fokhagymát, egynemű masszává dolgozom össze.
7. Ha már a húsok a sütőben megpuhultak, minden hús tetejére ráhalmozok a töltelékből, és már tető nélkül rakom vissza sülni.
8. 10 perc után kiveszem, ráteszem a tetejére a maradék sajtot, és ezzel is sütöm egy kicsit.
A húst a sütés előtti este megkenem a mustárral, és rászórom a fűszer keverékeket. Egy nagyobb serpenyőbe sertés zsírt teszek, majd a tarja minden oldalára kis kérget sütök. Az...
Elkészítési idő: 8 óra Nehézség: KözepesA nyelvet megmossuk és hideg vízben főni tesszük. Hozzáadjuk a sót, a megtisztított hagymát és fokhagymát, a babérlevelet meg a szemes borsot és puhára főzzük. Amikor megfőtt a nye...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: KönnyűA felszeletelt húsból hirtelen sültet készítünk. A kisütött hús zsírjában megfuttatjuk az apróra összevágott hagymát, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és a pirospaprikát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA krumplikat megtisztítjuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Kicsit besózzuk, félretesszük. Ha levet eresztett a burgonya, alaposan kinyomkodjuk belőle a vizet. A hússzeleteket...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű