50 dkg sertéstarja, 20 dkg füstölt sonka, 20 dkg trappista sajt, 1 nagy hagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, mustár
1. A tarját felszeleteljük, megsózzuk, borsozzuk, mustárral bekenjük, állni hagyjuk.
2. A sonkát felszeleteljük, a sajtot lereszeljük.
3. A hagymát felkarikázzuk, a fokhagymát felaprítjuk.
4. A tarjákat fehéredésig kicsit megsütjük.
5. Tűzálló tál aljába tesszük a sajtot, rá a bepácolt húst, erre a sonkákat, majd a hagymát és a fokhagymát.
6. Leöntjük vízzel, és középmeleg sütőben megpároljuk, a végén magasabb hőmérsékleten megpirítjuk.
A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertésszüzet lehártyázzuk, a zsíros részeit leszedjük, megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük. Ezután 2 cm-es szeleteket vágunk belőle, amit kézzel, tenyérrel lazítunk. A s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, kevés olajon hirtelen megsütjük mind a két oldalát, és egy tűzálló tálba helyezzük a szeleteket. Tetejükre sonkaszeletet t...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz áztatott kenyeret a hússal és a kétféle hagymával átdaráljuk. Hozzáadjuk a fűszereket, a tojást, a kenőmájast és összegyúrjuk. A masszából hengereket formázunk, és zsemlemorz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű