1 kg rövidkaraj, 4 db főtt tojás, 1 csomó újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 nyers tojás, só, bors, 1 csokor zöldpetrezselyem, egy csipet kakukkfű, 1 dl olaj, 5 dkg füstölt szalonna, 4-5 szem borókabogyó, Piros Arany.
1. 1 kg karaj kicsontozva, majd hosszú hegyes késsel közepébe nyílást vágunk.
2. A kemény tojásokat összedaraboljuk, az újhagymát kevés olajon megpároljuk és hozzákeverjük.
3. Keverünk hozzá egy zúzott fokhagymagerezdet, 1 nyers tojást, sót, törött borsot, egy csokor apróra vágott zöldpetrezselymet, egy csipet kakukkfüvet.
4. Beleöntjük a karajba vágott nyílásba, két végét vékony szalonnacsíkkal zárjuk le, és összetűzzük.
5. Néhány kanál olajon hirtelen megpirítjuk, melléteszünk néhány borókabogyót, 1 gerezd fokhagymát, tetejét megkenjük Piros Arannyal, és puhára pároljuk.
6. Ezután megfordítjuk, a másik oldalát is megkenjük Piros Arannyal, és a sütőben pirosra sütjük.
7. Egy kicsit deszkán pihentetjük, majd burgonyával tálaljuk.
Elkészítése: A húsgolyókhoz összekeverjük a hozzávalókat, és kisebb gombócokat formázunk. Ezeket serpenyőben sütjük zsiradékon. Ha átpirultak, félretesszük. A serpenyőben vis...
Elkészítési idő: 30 őerc Nehézség: KönnyűA darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a tojást az apróra vágott kis fej hagymát, rizst, ízesítjük ízlés szerint, só, bors, pirospaprika. Majd jól összekeverjük és gombócokat...
Elkészítési idő: 1 - 30 perc Nehézség: KözepesA kockára vágott füstölt szalonnát lepirítjuk a zsíron. Mikor kisült a zsírja, kivesszük a pörcöt a lábasból. A zsírra dobjuk az apró kockára vágott vöröshagymát és megdinszteljük...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes