menu

Családireceptkönyv.hu

Bundázott hal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 kisebb pisztráng, vagy más hal, 2 tojás, 2 kanál liszt, 1 kanál olaj, szóda vagy ásványvíz, só, bors, olaj a sütéshez

Elkészítés:


1. A halat szeletekre vágjuk, sóval borssal megszórjuk.

2. A tojásból, lisztből, csipet sóval, 1 kanál olajjal, annyi szóda vagy ásványvízzel amennyit felvesz, sűrű palacsintatésztát keverünk.

3. A halszeleteket lisztbe majd a palacsinta tésztába mártjuk és bő forró olajban pirosra sütjük.

4. Petrezselymes burgonyával, salátával tálaljuk, de adhatjuk előételnek is, tartármártással kísérve.

Bundázott hal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hal tengeri sóban
Hal tengeri sóban

A belsejébe tesszük a fűszereket. Egy megfelelő méretű tepsit kibélelünk az alufóliával úgy, hogy a szélein ráhagyunk 30-30 centit. A tepsi aljára kb. 2 cm vastagon sót szórunk, rá...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Cha ca - kurkumás-kapros hal ( vietnámi)
Cha ca - kurkumás-kapros hal ( vietnámi)

Elkészítés: A marinád összetevőit alaposan összekeverem egy nagy tálban (akár egy mozsárban össze is dolgozhatom őket előtte egyenletesre), majd a nagyobbacska falatokra vágott ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Halászlé, ponty fejből és farokból.
Halászlé, ponty fejből és farokból.

Ebből a mennyiségből kb. 4 liter tiszta halászlé készült. . A megmosott hal fejet és farkat bele teszem egy 7 literes fazékba. Felöntöm a fazekat ¾ vízzel és oda teszem főni, közb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krémes zöldségágyon sült lazac
Krémes zöldségágyon sült lazac

A zöldségeket tisztítsd meg, vágd apróra, egy tűzálló tálat kenj ki kókuszolajjal és szórd bele a zöldségeket. Sózd, borsozd és önts rá kb 1 dl vizet. Fedd le alufóliával, előmeleg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk