menu

Családireceptkönyv.hu

Bundázott hal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 kisebb pisztráng, vagy más hal, 2 tojás, 2 kanál liszt, 1 kanál olaj, szóda vagy ásványvíz, só, bors, olaj a sütéshez

Elkészítés:


1. A halat szeletekre vágjuk, sóval borssal megszórjuk.

2. A tojásból, lisztből, csipet sóval, 1 kanál olajjal, annyi szóda vagy ásványvízzel amennyit felvesz, sűrű palacsintatésztát keverünk.

3. A halszeleteket lisztbe majd a palacsinta tésztába mártjuk és bő forró olajban pirosra sütjük.

4. Petrezselymes burgonyával, salátával tálaljuk, de adhatjuk előételnek is, tartármártással kísérve.

Bundázott hal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Tőkehal lencsével
Tőkehal lencsével

Egy halszeletet 2-3 darabba vágunk, ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk és kevés olívaolajon megsütjük. A meleg serpenyőben hozzáadunk 3 dkg vajat, amely így „beleolvad” a halba....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tejfölös tonhal
Tejfölös tonhal

A kiolvasztott tonhalat mossunk meg, áztassuk meg tejben. Öntsük le róla a tejet és papírtörlővel itassuk szárazra. A halszeleteket sózzuk be, és lisztben megforgatva, süssük ki fo...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Korhely halászlé
Korhely halászlé

A filézett halat felkockázzuk ,a hal sűrítménnyel együtt oda rakjuk főni a fűszerekkel ízesítjük,citrom levet adunk hozzá,ha felfőtt és a halunk is megpuhult a tejföllel elkeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar KAPRIS-KAPROS LAZAC
KAPRIS-KAPROS LAZAC

Elkészítés: A burgonyát hámozzuk meg, majd sós vízben főzzük meg. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vaj felét, majd helyezzük bele a sózott és borsozott lazacszeleteket. 3-4 perci...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk