menu

Családireceptkönyv.hu

Burgonyafánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt, 1 tojás, 2,5 dkg élesztő (kevés cukorral futtatni), 2 db héjában főtt közepes burgonya (hidegen hozzáadni), diónyi zsír, tej (amennyit felvesz)

Elkészítés:


1. A hozzávalókat jól összedolgozom, majd pihentetem, kelesztem.

2. Kiszaggatás után 10 percet pihentetem, majd forró olajban kisütöm.

Burgonyafánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos papucs
Sajtos papucs

Először a tésztát készítjük el. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne az 1 tk cukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A margarint elmorzsoljuk a liszttel és a sóval, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anikó
Teljes kiőrlésű pogácsa
Teljes kiőrlésű pogácsa

1. A sütőt 180 C fokra előmelegítjük. A fenti hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd többször hajtogatva ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Tetszőleges formával kiszaggatjuk, majd sütőlapp...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: domika1
Töpörtyűs Pogácsa
Töpörtyűs Pogácsa

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Füstölt csülkös pogácsa
Füstölt csülkös pogácsa

A puhára főtt és kihűlt csülköt húsdarálón ledaráljuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, belemorzsoljuk az élesztőt (nem szükséges futtatni). Hozzáadjuk a ledarált csülköt, a sót, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk