30 dkg megtisztított burgonya, 5 dkg zsír, 2 dkg liszt, ½ fej vöröshagyma, 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, ¼ zeller, ¼ karalábé, 1 tk paprika, só
1. Olvasztott zsíron megpirítjuk az apróra vagdalt hagymát, a karikákra szeletelt sárgarépát, fehérrépát, illetve a szeletelt zellert és karalábét.
2. Megintjük egy ek liszttel, kis idő múlva pirospaprikával, majd felengedjük 1 ½ l vízzel.
3. Ha felforr, beletesszük az apró kockákra vágott burgonyát.
4. Puhára főzzük, sóval kellően ízesítve tálaljuk.
5. Ízlés szerint kolbászt vagy más füstölt húsfélét is főzhetünk bele.
A karalábét és a hagymát felkockázom, majd kevés olajon megpárolom. Ezután 2 dl vizet öntök rá, hogy éppen ellepje, és adok hozzá egy zöldségleveskockát. Az egészet elkezdem puhára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágjuk fel a hagymát apró darabokra, majd pirítsuk meg olajon. Ha kész, tegyük bele a kockára vágott húst, süssük fel, és adjuk hozzá az apróra szeletelt zöldségeket: a sárgarépá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesEgy nagy fazékban hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a szeletelt sárgarépát, zellerszárat, apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, a sót. Fedő alatt párol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A babot áztasd be hideg vízbe és hagyd állni reggelig. Majd mosd meg, tedd egy edénybe és kevés vízben főzd nagyjából 1 órát, amíg teljesen megpuhul (konzervbabot nem kell áztat...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű