menu

Családireceptkönyv.hu

Burgonyás pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


375 g főtt, áttört, kihűlt burgonya, 660 g liszt, 380 g hideg vaj, 62 g tojássárga (kb 4 db), 22 g só, 40 g élesztő, 20 g kristálycukor

kenéshez: 1 db tojás

Elkészítés:


1. Felteszünk főni sós vizet, és mikor a víz elkezd lobogni, beletesszük héjastól a burgonyákat.

2. Addig főzzük, míg késsel könnyen át tudjuk szúrni a burgonyákat, azaz teljesen átfőzzük őket - kb 45 perc.

3. A megfőzött burgonyát meghámozzuk, alaposan átpasszírozzuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

4. Az összes többi összetevőt kimérjük, úgy hogy a só és a cukor ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel, majd rátesszük az áttört, kihűlt burgonyát is.

5. Jó alaposan dolgozzuk ki a tésztát, míg teljesen egynemű nem lesz!

6. A kész tésztát lefóliázzuk, és fél napra erős hűtőbe tesszük.

7. A kihűlt tésztát négyzet alakúra nyújtjuk, tetejét késsel érdesítjük.

8. Most hajtogatunk egyet a tésztára, azaz szemünkkel három részre osztjuk, és először a bal, majd a jobb oldali részét középre hajtjuk.

9. Végül 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, késsel 1-2 mm mélyen bevagdossuk, és pogácsaszaggatóval tetszés szerinti méretre kiszúrjuk.

10. Szilikonos sütőpapírral fedett lemezre tesszük a pogácsákat.

11. Kiszúrás után meleg, párás helyen kb. 20 percen át kelesztjük, majd tojással lekenjük őket.

12. Előmelegített 180 C-os sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük a pogácsákat.

Burgonyás pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Sajtos rúd
Sajtos rúd

A lisztet elkeverem a sóval és elmorzsolom a vajjal. A reszelt sajtból kb egy nagy maréknyit félreteszek a többit belekeverem a lisztbe. Annyi tejfölt adok hozzá amivel puha tés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Hagymás pogácsa
Hagymás pogácsa

A hagymákat megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és a zsíron pár perc alatt megdinszteljük, ezután félretesszük hűlni. A burgonyapürét 1 dl meleg vízzel, a sóval és a tejföllel simá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szakállas pogácsa recept
Szakállas pogácsa recept

Az élesztőt egy csipet cukorral és a tejjel felfuttatom, majd a tészta hozzávalóit összegyúrom. 1 órán át letakarva pihentetem, majd kinyújtom 1-1,5 cm vastagságúra és kis méretű p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos rúd recept
Sajtos rúd recept

Elkészítése: A lisztet elkeverem a sóval és elmorzsolom a vajjal. A reszelt sajtból kb egy nagy maréknyit félreteszek a többit belekeverem a lisztbe. Annyi tejfölt adok hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk