50 dkg burgonya, 50 dkg kelkáposzta, 2 db vöröshagyma, 2 ek olaj, ételízesítő, petrezselyem, 1,5 dl tejszín, 1-2 ek ételsűrítő, szerecsendió, 50 dkg darált hús, 1 evőkanál mustár, só, őrölt bors
1. A karikára vágott burgonyát roppanósra előfőzzük, a kelkáposztát laskára vágjuk, majd a kockára vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk.
2. Hozzáadjuk a kelkáposztát, rövid ideig pároljuk, majd 3 dl vízzel felöntjük, ételízesítővel megszórjuk, és 5 percig főzzük.
3. A tejszínt a kelhez adjuk és az ételsűrítővel kissé besűrítjük, sóval, borssal, szerecsendióval és a petrezselyemmel ízesítjük.
4. A húst kevés olajon morzsalékosra pirítjuk, majd a mustárral, őrölt borssal, sóval ízesítjük.
5. A margarinnal kikent jénai tálba a burgonya felét beletesszük, rá a kel fele, a darált hús, megint kel és végül a maradék burgonya kerül.
6. Előmelegített sütőben megsütjük.
7. Reszelt sajtot is tehetünk rá.
1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sóval, borssal bedörzsöljük, majd olajban kisütjük. 2. Ezután egy jénaiba tesszük őket, alátöltjük a bort és kevés vizet, és így pároljuk....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA megmosott, szárazra törölt húst és a szalonnát felkockázzuk, majd utóbbinak a zsírján megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Ha szükséges, akkor kevés olajat teszünk hozzá....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA húst felszeletelem, tenyérnyi nagyságúra kiklopfolom, sózom borsozom, megkenem mustárral. Minden hússzeletre teszek fél főtt tojást, fél virslit, fél savanyú uborkát. Felgöngyöl...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes